banner-image

Domaćinstvo sa najviše lasta, dobija tonu kukuruza

Seoske laste su jedan od simbola sela, a da bi taj status i zadržale Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kroz takmičenje „Domaćinstvo koje su laste izabrale“ podržava mala poljoprivredna domaćinstva koja se poljoprivredom bave na tradicionalan način.

Opstanak seoskih lasta zavisi od štala vrednih domaćina u kojima one svijaju gnezda i pronalaze insekte kojima se hrane. Srećno domaćinstvo sa najviše gnezda seoskih lasta biće nagrađeno tonom kukuruza!

Da bi učestvovali na takmičenju učesnici moraju ove godine da poseduju najmanje jedno ili više zauzetih gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu.

Nagrađuje se domaćinstvo sa područja Republike Srbije koje bude imalo najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta. Pod domaćinstvom se smatraju objekti u vlasništvu jedne porodice ili poljoprivrednog gazdinstva, a ne objekti zadruga, velikih poljoprivrednih kombinata i drugih preduzeća. Svaki učesnik može kandidovati samo jedno domaćinstvo. U slučaju da postoje dva ili više domaćinstva sa istim brojem aktivnih gnezda, o pobedniku će odlučiti žiri.

Učesnici moraju da prijave stvaran broj aktivnih gnezda seoskih lasta. Po izboru, a pre proglašenja pobednika, žiri će proveriti verodostojnost broja gnezda koja je učesnik prijavio.

Broj gnezda mora biti dostavljen do 15. juna 2020. do 20:00 časova.

Prijavljivanje se vrši putem prijavnog formulara koji možete popuniti ili putem telefona na broj 011/33-43-902.

 

Organizator zadržava pravo da zameni nagradu za drugu u istoj vrednosti ukoliko on smatra da je potrebno.

Žiri se sastoji od članova: Jožef Gergelj – Predsednik Upravnog odbora Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Milan Ružić –  Izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Slobodan Knežević – Koordinator programa „Proleće uživo“.

Odluke žirija su konačne i u toku procesa žiriranja neće biti komunikacije, kao ni obrazlaganja odluka žirija.

Konačni rezultati takmičenja biće objavljeni na stranici www.pticesrbije.rs do 21. juna 2020. i u sredstvima javnog informisanja.

Pobednici konkursa će biti obavešteni o nagradama u posebnom imejlu ili telefonskim pozivom od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Učešćem na takmičenju takmičari daju saglasnost da Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije može koristiti lične podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon i imejl).

Iz takmičenja se izuzimaju pobednici predhodnih takmičenja „Domaćinstvo koje su laste izabrale“, zaposleni u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i njihovi srodnici.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti slanjem upita na imejl [email protected], ili pozivom na telefon 021/631-83-43 i 011/334-39-02.

Takmičenje „Domaćinstvo koje su laste izabrale“ je organizovano od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) u okviru programa „Proleće uživo“, uz podršku HeidelbergCement.