banner-image

Vanredna odbrana od poplava na Tamišu, vodostaj i dalje raste

Na reci Tamiš, na levom i desnom nasipu, od granice sa Rumunijom do Sečnja, proglašena je vanredna odbrana od poplava jer je vodostaj dostigao visinu od 542 cm. Ukupna dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana iznosi 30,53 kilometra.

Redovna odbrana od poplava danas je uvedena i na desnom nasipu Tamiša od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka-Novi Bečej, kao i na levom nasipu od Sečnja do ustave „Tomaševac“, nakon što je vodostaj dostigao 430 cm. Dužina ove deonice je 31,11 kilometara. Redovna odbrana je proglašena i na ustavama „Tomaševac“ i „Botoš“, pri vodostaju od 430 cm.

Prema merenjima RHMZ u narednim danima se očekuje porast vodostaja na Tamišu.

Na reci Neri i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava na dužini od 3,85 kilometara kod naselja Kusić, a vodostaj je za 4 cm viši nego juče i iznosi 204 cm.

U skladu sa Opštim i Operativnim planom za odbranu od poplava, uvedena su dežurstva na terenu, sve službe JVP „Vode Vojvodine“ su spremne, a održan je i sastanak kriznog štaba u Opštini Sečanj na kom su dogovorene mere odbrane od poplava