banner-image

Tamiš se izlio između Botoša i Tomaševca

Portal I love Zrenjanin objavio je da je danas u popodnevnim časovima došlo do izlivanja reke Tamiš iz korita na potezu između Botoša i Tomaševca, a od 17.00h saobraćaj je na tom opštinskom putu obustavljen.

–  Molimo vozače ne koriste ovaj pravac. Vertikalna saobraćajna signalizacija je na terenu i ostaće do god se ne stvore uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja – izjavio je Siniša Berar dipl inženjer saobraćaja iz JP za Urbanizam – ispred upravljača puta.

Vodostaj Tamiša na mernoj stanici Jaša Tomić od 17 h za sada se ustalio na 750 cm, a tokom nekoliko dana rastao je od 4 do 8 cm na sat. Plavljenje nebranjeninh delova oko Botoša i Tomaševca na kojima su uglavnom pašnjačke površine nastaje kao posledica prolaska vodenog talasa koji je prethodnih dana držao na oprezu sve nadležne službe, a vanredna odbrana od poplava proglašena je kada je vodostaj kod mesta Jaša Tomić dostigao 600 cm.

U ovoj situaciji u posebno nepovoljnom položaju našli su se stanovnici Tomaševca koji ne mogu da koriste most preko Tamiša na putu za Orlovat, te ime je jedini pravac i veza sa svetom put preko Kovačice i Farkaždina. Za sada nismo dobili zvaničnu informaciju kuda će saobraćati autobusi koji zaposlene u „Drexlmayeru“ prevoze na radna mesta.

Nadležni mole vozače kako automobila tako i traktora da ne prelaze poplavljeni deo na sopstvenu odgovornosti i tako sebe dovode u opasnost. Pogledajte šta smo zabeležili tokom našeg boravka na poplavljenom području.