banner-image

Besplatne onlajn obuke o IPARD meri za ruralni turizam i e-trgovinu

Besplatne onlajn obuke namenjene su poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, zadrugama, odnosno svima koji su zainteresovani za IPARD program i za prodaju prehrambenih proizvoda preko interneta. Možete se prijaviti preko linka:https://forms.gle/xgowT2CbEmrEKpp79  

U utorak, 23. juna, agencija EDUKA PLUS organizuje onlajn obuku o e-trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima. Ova obuka obuhvata potpuno praktične savete i primere kako plasirati proizvode efikasno i uspešno preko društvenih mreža i interneta.

Za praćenje nije potrebno nikakvo predznanje, a teme su:
– Kako otvoriti stranicu na Facebooku – praktičan primer
– Kako se reklamirati plaćeno na Facebooku – praktičan primer
– Korišćenje Instagrama za plasman poljoprivrednih proizvoda
– Reklamiranje na Instagramu – praktičan primer
– Organizacija i kontakt sa klijentima
– Organizacija isporuke

U sredu, 24. juna, u 16 časova konsultantska agencija Smart IPARD organizuje besplatnu onlajn obuku o mogućnostima finansiranja investicija i  unapređenju biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Biće reči o trima akreditovanim IPARD merma sa posebnim osvrtom na ulaganja u ruralni turizam. Pravilnik za IPARD Meru 7 koja se odnosi na ruralni turizam je objavljen, a prvi javni poziv za ove invessticije biće otvoren 1. jula.

Investicije u oblasti ruralnog turizma prvi put u Srbiji se finansiraju iz IPARD fonda.

Obe obuke se održavaju u sklopu programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP, koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting.

IPARD obuka namenjena je poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, odnosno svima koji su zainteresovani za IPARD program koji najvećim delom finansira Evropska unija i iz kojeg korisnici mogu da dobiju značajnu bespovratnu podršku za investicije u agrobiznisu i ruralnom turizmu. Pomenimo, kada je Meri 7 reč, mogu da učestvuju fizička lica – nosioci poljoprivrednih gazdinstava i preduzetnici i mala preduzeća.

Cilj ovog interaktivnog treninga je da učesnici steknu uvid u IPARD akreditovane mere, procedure konkurisanja, uslove za učešće u IPARD projektima…

Predavanje će obuhvatiti sledeće teme:

  • Pojam i značaj IPARD programa
  • Priprema i realizacija IPARD projekata
  • Planirani javni pozivi u ovoj godini
  • Najčešće prepreke u dosadašnjem sprovođenju projekata
  • Kako realizovati investiciju u seoskom turizmu