banner-image
banner-image

Uništen ceo rod maline

Ceo rod maline je uništen usled obilnih padavina u dolinama pored Moravice na zapadu zemlje, kao i drugog voća, ali i krompira, kukuruza i ostalog povrća, kaže predsednik Asocijacije malinara Dobrivoje Radović i navodi da je stanje alarmantno, a da je voda odnela i puteve, objekte, štale i grla stoke.

U celoj dolini, od Požege do Ivanjice, svi zasadi su uništeni, putevi u prekidu, prekinuti su dalekovodi, a stubovi su, kako navodi – pali u Moravicu.

“Sve što je zasađeno u dolinama pored Moravice je odneto. Ceo rod maline u Arilju, Požegi, Guči, Lučanima, Kosjeriću, Bajinoj Bašti i drugim mestima je posle ovoliko vode završena priča”, kazao je Radović za Tanjug.

Dodaje da i ono što je eventualno ostalo pitanje je do kada će trajati, jer je mnogo vode palo, a ako ogreje sunce, sve će biti sprženo.

On je obišao pojedina mesta dokle se moglo stići s obzirom da je voda poplavila puteve i naveo da su pojedini ljudi iz Ivanjice otišli na posao u Požegu i Arilje, a da je sad pitanje kako će se vratiti.

“Voda nosi sve pred sobom, tu nema spasa. Stanje je alarmatno, nezapamćeno”, rekao je Radović i dodao da stariji u tom kraju kažu da je danas gore nego u vreme poplave 1965. godine.