banner-image

Povoljni krediti za IPARD u Razvojnom fondu Vojvodine

Razvojni fond Vojvodine među kreditnim linijama za poljoprivredna gazdinstva ima i zajmove za investicije u okviru IPARD programa. Konkurs za dugoročne kredite za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD-a formiran je u skladu sa odgovarajućim pravilnikom o IPARD podsticajima za investicije i javnim pozivima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Potencijalni korisnici kredita za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa su lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom i to fizička lica, nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge.

Nakon predaje zahteva za odobravanje projekta Upravi za agrarna plaćanja, korisnici kredita imaju mogućnost podošenja zahteva za kredit u RFV, a kao dokaz dostavlja se kopija zahteva uz overeni dokument o prijemu dokumentacije.

Kamatne stope se kreću u rasponu od 1-3% na godišnjem nivou u zavisnosti od sredstva obezbeđenja i toga da li korisnici kredita dolaze iz sredina koje spadaju u kategoriju razvijenih ili nerazvijenih opština.

Sredstvo obezbeđenja ovog kredita može da bude garancija poslovne banke, hipoteka prvog reda na poljoprivrednom ili građevinskom zemljištu, na stambenoj ili poslovnoj uknjiženoj nepokretnosti i zaloga na novoj investiciji.

Konkurs za dugoročne kredite za IPARD investicije možete preuzeti ovde: 82_Konkurs_za_dugorocne_kredite_u_poljoprivredi_u_okviru_IPARD_programa