banner-image

Vladimirci: Do 3.750 evra bespovratno za kopanje bunara za navodnjavanje

Odeljenje za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci objavilo je Konkurs za dostavljanje prijave za dodelu podsticajnih sredstava za iskopavanje (bušenje) bunara na teritoriji opštine Vladimirci za 2020. godinu.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava za bušenje dubinskih vodozahvata može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Vladimirci.

Podsticajna sredstva koristiće se za iskopavanje (bušenje) bunara za  navodnjavanje u povrtarskoj, voćarskoj, ratarskoj i stočarskoj proizvodnji na području opštine.

Najveća dubina bunara, za koju se daju podsticajna sredstva, je 125 metara. Podsticajna sredstva se mogu koristiti za jedan bunar u 2020. godini.

Iznos podsticajnih sredstava je 30 evra (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan isplate) po dužnom metru. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava je 3.750 evra za jedan bunar. Podsticajna sredstva se dodeljuju bespovratno.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju poljoprivredni proizvođači upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva po osnovu prava svojine poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na teritoriji opštine Vladimirci na kojem obavljaju poljoprivrednu proizvodnju.

Prijava na konkurs za korišćenje podsticajnih sredstava podnosi se Odeljenju za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci.

Konkurs je otvoren od 30.07.2020.godine do 07.08.2020. godine.

Obrazac prijave na konkurs može se preuzeti u prostorijama Odeljenja za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci. Za detaljnije informacije treba pozvati tel. 015/513-415, kontakt osoba Zarić Dragan.