banner-image

Užice dodeljuje godišnje nagrade, poljoprivreda među potencijalnim laureatima

Grad Užice raspisao je javni  poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada za 2020. godinu.  

POVELJA GRADA UŽICA – za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada.

PLAKETA GRADA UŽICA – za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti privrede, društvenih delatnosti, nauci, kulturi, umetnosti i drugim oblastima javnog života.

NAGRADA GRADA UŽICA – za izuzetne rezultate u radu i unapređenju privrede, poljoprivrede, nauke, kulture, fizičke kulture, obrazovanja i vaspitanja, zdravstvene, socijalne i dečije zaštite, lokalne samouprave, kao i očuvanju, poboljšanju i zaštiti životne sredine i svim drugim vidovima stvaralaštva u gradu, za dostignuća koja su značajna za Užice i njegove građane.

Povelja, plaketa i nagrada dodeljuju se pravnim licima i pojedincima.

Pravo da predlože kandidate imaju: preduzeća i ustanove, mesne zajednice, društvene organizacije i udruženja građana, skupština grada, pojedinci i grupe građana sa područja Užica.

Predlozi moraju biti obrazloženi i sadržati podatke o rezultatima pojedinaca, odnosno pravnog lica koje se predlaže, kao i kontakt telefon predloženog pojedinca odnosno odgovornog lica u pravnom licu.

Predloge sa obrazloženjem dostaviti komisiji za javna priznanja i nagrade grada užica, sa naznakom – predlog kandidata za nagrade – Užice, Dimitrija Tucovića br. 52.

Rok za dostavljanje predloga je 10. septembar 2020. godine.