banner-image

Mlekoprodukt počinje da izvozi na tržište zemalja EU i Kine

Kompanija Mlekoprodukt koja posluje u okviru grupe ”Savencia fromage & dairy”, dobila je sertifikat za izvoz proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije.

Ovo je prvi put u istoriji da srpsko mleko i mlečni proizvodi mogu da se nađu i na prostoru Kine, koja predstavlja najveće potrošačko tržište na svetu. Do sada je ova kompanija izvozila u okviru zemalja Balkana (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija).

Generalni direktor Mlekoprodukta, Andrej Beslać, istakao je da dobijanje međunarodnog sertifikata za plasman domaćih proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije predstavlja veliki uspeh za ovu kompaniju.

Izuzetno smo ponosni što je Mlekoprodukt na ovaj način dobio veliku priliku da daljim razvojem i unapređenjem svog poslovanja doprinese i poboljšanju domaće privrede. Naša osnovna strategija je očuvanje postojećih radnih mesta, ali i stvaranje mogućnosti za nova zapošljavanja. Pored toga, cilj nam je da proširimo zonu otkupa mleka i saradnju sa proizvođačima i farmerima. Uložili smo u razvoj naših proizvodnih kapaciteta da bismo domaće srpske proizvode ponudili kineskim potrošačima, kao i potrošačima zemalja EU”, istakao je Beslać.

Sertifikovani proizvodi koji će se izvoziti za Kinu su polutvrdi, tvrdi i topljeni sirevi.