banner-image

Preko noći im posečeno 280 stabala kajsije

Porodici Petković, koja ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo u blizini Bukovca, kasno sinoć posečena su sva stabla kajsije u voćnjaku, njih 280, prenosi 021.

Za sada nepoznati počinioci nisu ostavili nijedan trag – ostala su samo polegnuta stabla kajsije, vidno profesionalno posečena.

Vlasnik gazdinstva Goran Petković kaže za 021 da je ovo delo otkrio rano jutros, nakon što je komšinica čija kuća gleda na zasad otvorila prozore i videla prizor koji se retko kada viđa.
Stabla su bila netaknuta barem do 22 časa i pretpostavka je, kaže Petković, da su počinioci sekli između 22h i 02 časa sinoć.
„Odmah smo prijavili policiji, koja je obavila uviđaj. Tačno je posečeno svako stablo i nemamo ideju ko bi to mogao da uradi. Nikome ništa ne dugujemo, nismo nikome skrivili, sa komšilukom smo dobri… Verovatno su korišćene profesionalne makaze za voćke, a nema puno ljudi tu opremu. Na istoj visini je svako stablo posečeno“, skreće pažnju naš sagovornik.
Petković se nada da će policijska potraga imati uspeha i da će dobiti pravdu, iako ova posečena stabla niko ne može da uspravi.