banner-image

IPN organizuje edukacije za poljoprivrednike, stručnjake, lokalnu samoupravu…

U organizaciji Instituta za primenu nauke u poljoprivredi (IPN) i tokom 2020. godine realizovaće se edukacije za fizička i pravna lica. Prijave za edukacije, pristigle do 28.01.2020. godine neće se uzimati u obzir. Potrebno je da se zainteresovani za edukacije ponovo prijave.

Institut za primenu nauke u poljoprivredi u 2020. godini organizuje ciklus edukacija za fizička i pravna lica, za module:

  1. Savremene tehnologije u proizvodnji krmnog bilja u cilju dobijanja kvalitetne kabaste stočne hrane (prijavljuju se stručnjaci iz oblasti stočarstva, ratarstva, opšteg smera)
  2. Marketing i izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
  3. Tehnologija pčelarske proizvodnje (prijavljuju se stručnjaci iz oblasti stočarstva, ratarstva, voćarstva, opšteg smera)
  4. Seoski turizam u funkciji održivog ruralnog razvoja (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
  5. Ocena isplativosti investicija u poljoprivredi (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
  6. Izrada biznis planova za poljoprivredna gazdinstva (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
  7. Interpersonalna komunikacija između savetodavca i poljoprivrednih proizvođača (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
  8. Prezentacione i komunikacione veštine u radu sa proizvođačima (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
  9. Upravljanje vremenom (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)

Moduli od 1 – 5 pripadaju oblasti Savetodavni poslovi u poljoprivredi

Moduli od 6 – 9 pripadaju oblasti Metodologija savetodavnog rada (savetodavne veštine)

Trajanje edukacija – navedene edukacije su jednodnevne, izuzev edukacije pod rednim brojem 6 (Izrada biznis planova za poljoprivredna gazdinstva) koja je dvodnevna.

Termini održavanja edukacija biće definisani po prijavi dovoljnog broja učesnika za formiranje grupe. Minimalan broj je 35 učesnika.

Edukacija je namenjena diplomiranim inženjerima poljoprivrede, udruženjima proizvođača, lokalnoj samoupravi, centrima za ruralni razvoj i ostalim zainteresovanim licima.

Metodologija predavanja: Interaktivna edukacija/trening. Spoj predavanja, analiza, diskusije i praktičnog rada. Mogućnost da se pitanja postave u svakom trenutku.

Polaznici dobijaju radni materijal (prezentacije/vežbe), osveženje na pauzama i Potvrdu o završenoj edukaciji/treningu.

Učesnici edukacije koji na kraju edukacije kroz testiranje iskažu zadovoljavajući nivo znanja dobiće Potvrdu o završenoj pojednačnoj edukaciji/treningu koja je validna za dobijanje Licence za obavljanje savetodavnih poslova u poljoprivredi (Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje licence za obavljanje savetodavnih poslova, „Sl.glasnik RS“, broj 80/10 od 30. jula 2014. godine).

Kotizacija za jednodnevnu edukaciju iznosi 4.800,00 RSD

Kotizacija za dvodnevnu edukaciju iznosi 6.840,00 RSD

Mesto i vreme održavanja: Institut za primenu nauke u poljoprivredi, Beograd, Bulevar despota Stefana 68b, od 9.30 do 17.00 časova.
Prijava učesnika:

fizička lica: https://psss.rs/fizicka-lica.html

pravna lica: https://psss.rs/pravna-lica.html

IPN moli kolege da prijavu za pohađanje edukacija obavljaju samo u slučaju kada su u potpunosti sigurni da će istu i pohađati, s obzirom da je svima u sistemu edukacija za fizička/pravna lica, odnosno učesnicima i organizatorima
u interesu da imaju realno stanje broja prijavljenih u odnosu na broj polaznika, kao preduslov za formiranja grupa i celokupnu organizaciju.

Informacija o dinamici prijavljivanja, odnosno broj prijavljenih učesnika po modulima biće dostupan na portal PSSS, ažuriran na nedeljnom nivou.