banner-image

SRFP: Besplatne obuke o izradi poslovnog plana i zahtevima za kredit

Poljoprivrednici, preduzetnici i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz istočne Srbije, ali i ostalih delova zemlje, mogu da se prijave na besplatne onlajn obuke koje će im pomoći u razvoju poslovanja i pristupu novim izvorima finansiranja.

Reč je o obukama koje će biti održane do 24. septembra, u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP, koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting. Partneri ovih organizacija u Srbiji su agencije Smart IPARD iz Novog Sada i Eduka plus iz Niša.

 

U sredu, 23. septembra u Zaječaru biće održan klasičan trening o izradi biznis plana, a u četvrtak 24. septembra, takođe u Zaječaru, i trening o pripremi zahteva za bankarske kredite, što uključuje i pregovore sa bankom.

Predavanja će držati Maja Mitić Nikolić, ekspert za razvoj malih i srednjih preduzeća. Učesnici će dobiti sve informacije o izradi biznis plana savremenim metodama. Prva radionica omogućiće im i sticanje veština za korišćenje biznis plana kao alata za planiranje i proveru poslovnih ideja.

Drugog dana biće reči o mogućnostima i dobijanju saglasnosti i finansijskih sredstava za realizaciju novih ili postojećih poslovnih poduhvata od banaka i investitora. Tema te radionice je priprema aplikacija za bankarske kredite.

Obuke o izradi poslovnih planova i zahteva za kredite počinju u 9 časova, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju broj mesta u prostorijama Poljoprivredne savetodavne stručne službe ograničen je na 25. U slučaju da bude slobodnih mesta, prijave su takođe moguće preko linka:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdY6ZjuezqUAmlSztlEcm5-pQ8s8hoD_mnzJjwP-vqDgafWxQ/viewform

Takođe, u Novom Pazaru, u isto vreme, 23. i 24. septembra, stručnjaci Eduke plus održaće obuke o izradi poslovnog plana i priprema aplikacija za bankarske kredite.

S. K.