banner-image

Najboljim mladim poljoprivrednicima vredne nagrade i putovanje u Brisel

SUMP – Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika 26. 09. 2020. u 16 sati na platou ispred tržnog centra BIG u Novom Sadu organizuje svečanu dodelu nagrada po konkursu „Poljoprivrednik budućnosti“. U isto vreme i na istom mestu održaće se izložba mehanizacije.

Prvoplasirani na konkursu osvojiće nagradu u vrednosti od 2.000 evra koju dodeljuje kompanija RTI. Drugoplasiranom će pripasti cirkular za drva koji daruje Agropanonka, a trećeplasirani će dobiti bicikla, dar Arotech.

Sva tri dobitnika  biće nagrađena i putovanjem u Brisel na sastanak evropskog veća mladih poljoprivrednika CEJA.

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) je osnovano 2015. godine. Ono okuplja i zastupa interese mlаdih ljudi, koji se bave i koji žele da se bave poljoprivredom.
Organizovan je kao forum za komunikaciju i dijalog između mladih poljoprivrednika, državnih i Evropskih donosioca odluka.

Osnovni cilj SUMP-a je jačanje i promocija mladog poljoprivrednika i inovativnog poljoprivrednog sektora. SUMP je osnovan po uzoru na postojeća udruženja mladih poljoprivrednika u Evropskoj Uniji i član je Evropskog veća mladih poljoprivrednika – CEJA