banner-image

Uskoro prva rešenja za mlade poljoprivrednike

Uprava za agrarna plaćanja kontaktira podnosioce prijava

Sve zaprimljene prijave na Konkurs za podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2019. godini, trenutno se nalaze u fazi administrativne obrade, koja obuhvata proveru ispunjenosti kako formalno-pravnih uslova (urednost prijave koja obuhvata blagovremenost, potpunost i da li je podneta od strane lica koje ima pravo na podsticaje), tako i materijalno-pravnih uslova (vezanih za propisane uslove za pojedine vrste ovih podsticaja).

Uprava za agrarna plaćanja kontaktira podnosioce prijava kako bi utvrdila dodatne informacije vezane za status prijava i način njihovog daljeg sprovođenja.

Proces obrade pristiglih zahteva je u toku i uskoro se očekuje izdavanje prvih rešenja za kojom sledi isplata sredstava, naveli su u Upravi za portal Agrofin u odgovoru na pitanje kada će početi isplata subvencija mladim poljoprivrednicima.

U Upravi podsećaju da je na Konkurs raspisan krajem protekle godine pristigla 5.591 prijava, što je dvostruko veći broj prijava od onog koji je pristigao u prve dve godine primene mere podrške mladim poljoprivrednicima.

Novi IPARD javni pozivi u četvrtom kvartalu 2020.

U četvrtom kvartalu ove godine u okviru Mere 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava planiran je novi poziv za nabavku novog traktora, kao i poziv za izgradnju i opremanje objekata uključujući i nabavku opreme i druge mehanizacije.

Izvor: Agrofin