banner-image

Poljoprivredna stručna služba u Požarevcu u štrajku

Radnici Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Požarevcu od danas su u štrajku.

U saopštenju za javnost štrajkačkog odbora ove službe navodi se da je nakon štrajka upozorenja konstatovano da direktor Dane Hrkalović, predsednik skupštine društva Dragan Ignjatović, kao i članovi društva nisu podneli neopozive ostavke.

Iz tog razloga zaposleni su odlučili da 21.09. 2020. započnu štrajk u vremenu od 7.30 do 1.30 do ispunjenja zahteva.

Prema navodima iz zahteva Štrajkačkog odbora, razlozi za ovakav potez zaposlenih su višestruki jer postoji osnovana sumnja da je direktor Dane Hrkalović, javnosi poznatiji kao otac nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, u više navrata zloupotrebio položaj kao odgovorno lice čime je naneo ogromnu štetu „PSSS Požarevac“ doo naročito potezima koje je sa skupštinom povlačio i izgubio poslove koje je PSSS Požarevac imala u Zaječarskom i Borskom okrugu, a takođe je izgubio i poslove sa firmom PKB koje je godinama držao PSSS Požarevac.

Prema podacima na sajtu stručne službe  u PSSS Požarevac je zaposleno 16 radnika od kojih je devet sa visokom stručnom spremom. Po ovlašćenju Ministarstva zaposleni obavljaju: organizaciju baze podataka, edukativne aktivnosti u vidu održavanja seminara i izdavanja stručnih publikacija i drugih oblika informisanja o tehnološkim inovacijama, savetodavno-konsultanske poslove, poslove prognozno-izveštajne službe o pojavi biljnih bolesti i štetočina. U opisu njihovog posla je i  izvođenje makro, mikro i demonstracionih ogleda svih najvažnijih biljnih vrsta u različitim ekološkim uslovima, obavljanje svih poslova prenetih na poljoprivredne službe po osnovu zakona, praćenje naučnih saznanja i saradnja sa naučnim institutima.