banner-image

Mladim poljoprivrednicima bespovratno 15.000 evra

Ministarstvo poljoprivrede je američkom DFC-u, koji je nedavno otvorio regionalnu kancelariju u Beogradu, ponudilo tri projekta iz oblasti poljoprivrede.

Međunarodnoj razvojnoj finansijskoj korporaciji ponuđeni su projekti za podršku mladim poljoprivrednicima, ženama u poljoprivredi i za razvoj prehrambene industrije, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Kada je reč o startapovima i mladim poljoprivrednicima, projekt će obuhvatiti sektore voćarstva, povrtarstva i stočarstva.

Program bi trebalo, kako je najavio ministar Branislav Nedimović, mladima da obezbedi bespovratne pozajmice od oko 15.000 evra.

Očekuju se i ulaganja DFC-a u razvoj srpskog agroturizma, s obzirom da turizam podrazumeva i kapacitete za ponudu hrane za goste.

Prvi efekti saradnje sa kancelarijom Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) u Beogradu, biće vidljivi u novembru, a u pitanju je više milijardi evra za mala i srednja preduzeća.
To su izjavili ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, a prenosi Tanjug.
Mali je rekao da će prvi efekti saradnje sa DFC biti vidljivi već u novembru, te da je Srbija dolaskom DFC-a dobila tri ključne stvari – novu garantnu šemu, podršku za mikro, mala i srednja preduzeća i poziv američkim investitorima da dođu u zemlju.– U pitanju su milijarde evra, za to smo dobili potvrdu. Dakle, ne znamo još tačan iznos, jer dosta zavisi i od nas i naših projekata, kao i od naših preduzeća, ali svakako da je reč o ogromnom novcu – rekao je Mali