banner-image

Besplatna posetu organskim farmama u Lajkovcu i Sopotu

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje „Serbia organica“ u subotu 10. okrobra ponovo organizuje jednodnevnu, besplatnu posetu sertifikovanim organskim imanjima. Ovoga puta zainteresovani će imati priliku da posete imanja u  okolini Lajkovaca – Markova Crkva i u Sopotu. 

Organsko imanje Sretenović u selu Mrkova crkva prostire se na šest hektara a bave se proizvodnjom crvenog, žutog i zelenog kukuruza, ako i belog osmaka. Gaje i speltu, ovas i raž. Organski proizvedena zrna melju u staroj vodenici i proizvode brašno izuzetnog kvaliteta.

Eko domaćinstvo dr Čupić u Sopotu ima tri hektara, a bave se proizvodnjom i preradm organskog voća i povrća.

Serbia organica poziva sve koji žele da se upoznaju sa organskom proizvodnjom na licu mesta, da upoznaju proizvođače svoje hrane, da probaju  i pazare ukusne i zdrave organske proizvode i da provedu dan u prirodnom  i nezagađenom okruženju, da se pridruže poseti organskim imanjima.

Obezbeđen je besplatan autobuski prevoz iz Beograda sa parkinga kod muzeja istorije Jugoslavije, a broj mesta je ograničen. Svi zainteresovani treba da se prijave najkasnije do 8. oktobra i ostave kontakt telefon i mejl adresu.

Kontakt za prijavu: [email protected]