banner-image

Konkurs Podeli svoje znanje: Posebna podrška preduzetnicama u poljoprivredi

Raspisan je konkurs za novu 11. generaciju mentorina, u okviru programa “Podeli svoje znanje”, koji zajednički sprovode Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Banka, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju i Evropski pokret u Srbiji.

Pozivaju se sve mlade žene, koje imaju minimum šest meseci relevantnog profesionalnog angažmana (volontiranje, stažiranje, radni odnos, itd.) sa teritorije Republike Srbije da se prijave. Posebnu podršku program pruža mladim preduzetnicama u poljoprivredi i Romkinjama.

Prvi put ove godine posebno će se organizovati outreach konkurs za učešće žena i devojaka iz Bosne i Hercegovine, koje će biti uključene u online proces sprovođenja Programa.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Cilj programa “Podeli svoje znanje” je profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspešne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.

Program omogućava:

  • Unapređenje ličnih znanja i veština;
  • Ekonomsko i profesionalno osnaživanje pozicije žena u Srbiji;
  • Razvoj i unapređenje ženskog liderstva, kao i percepcije istog;
  • Kreiranje mreže novih liderki;
  • Intergeneracijsku i intrageneracijsku saradnju;
  • Prenošenje znanja i iskustava u okruženje
  • Promociju uspeha i dostignuća žena.

Konkurs je otvoren za mentorine od 15. oktobra do 30. novembra svake godine. Sve zainteresovane da se prijave popunjavanjem Formulara za prijavu – Program Podeli svoje znanje – 2020 za mentorine.

Mentorke se biraju na osnovu profila odabranih devojaka (profesionalnih afiniteta i ličnih interesovanja). Konkurs za mentorke je otvoren tokom cele godine.

Mentorke se mogu prijaviti popunjavanjem formulara i na taj način postaju deo baze mentorki.

Za sve dodatne informacije možete pisati na [email protected].