banner-image

Opština Ćićevac daje  tri miliona dinara za unapređenje poljoprivrede

Opština Ćićevac raspisala Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi za 2020. godinu

U skladu sa Programom podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Ćićevac za 2020. godinu, Opština Ćićevac raspisala je konkurs za dodelu potsticajnih sredstava u poljoprivredi.

Pravo na podsticaj imaju poljoprivredna gazdinstva koja su upisna u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Sredstva se mogu koristiti za kupovinu voćnog sadnog materijala, opreme za navodnjavanje, kupovinu mehanizacije, podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju, kao i za kupovinu opreme za pčelarstvo. Zainteresovani vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava mogu da konkurišu za jednu od pomenutih investicija.

Ukupna finansijska sredstva izdvojena iz budžeta Opštine Ćićevac, opredeljena za potsticaje u poljoprivredi iznose 3 miliona dinara.

Vlasnici gazdinstva moći će da dobiju sredstva do 80% od iznosa računa, maksimalno do 50.000 dinara po poljoprivrednom gazdinstvu.

Cilj projekta ovakvog vida podrške jeste unapređenje i proširenje poljoprivredne proizvodnje. Konkurs je otvoren do 01. novembra 2020. godine, a bliže informacije zainteresovani mogu dobiti putem broja telefona 811 – 260, lokal 21.