banner-image

Krkobabić, Nedimović i tetke iz Jovanjice

Kakva potez majstora magije, opsene i optičkih varki Aleksandra Vučića. Predizborni naravno. Devet godina su uništavali poljoprivredu ili tačnije ono što se zove poljoprivreda zasnovana na porodičnim gazdinstvima, a sada u oročenoj vladi na godinu dana spremili dva ministarstva da oprave stvar.

Do sad o selu i o poljoprivredi nije brinuo niko, a odsad će se o ovom slučaju starati Nedimović i Krkobabić. Isti oni koji već godinama prodaju maglu. To nije sve jer će i svi ostali ministri sigurno uraditi sve za razvoj poljoprivrede, mladih porodičnih gazdinstava i povratak mladih na pusta sela. Biće to zajednični poduhvat za godinu dana.

Da nije žalosno bilo bi smešno, ali ako znate da iza svega stoji politikanstvo i bahatost onda nošta nije čudno i neobično. Šta mogu da pomognu Nedimović i Krkobabić? Pa ništa. Samo sad su se podelili, jedan će kao da razvija selo, a drugi poljoprivredu. Ne znam samo kako.

Nedimović u poljoprivredi ništa nije pametno uradio niti će. Jedino dobro što se desilo za devet godina napredne poljoprivrede jesu dobre cene žita i uljarica ovih dana, ali za to je najmanje zaslužan Nedimović  već  isključivo suše u svetu i okruženju i korona. Naravno, da će Nedimović i Vučić sebi pripisati sve zasluge, ali su delimično u pravu. Između njih i suše i korone nema puno suštinske razlike. Bilo kako bilo, Nedimović će nastaviti da priča u prazno o otvaranju novih prerađivačkih kapaciteta, da brine o klanici ili klanicama za izvoz govedine, da se stara o izvozu jabuka u Indiju i trešanja u Kinu i na Jan Majen.

Jedan se „Leiche! Leiche! Leiche!“ – dere.
Drugi mi šapće: „Cadavere!“
Treći: „Leš, leš, leš.“

Krkobabić bog sveti zna šta će raditi. Ali slutimo. Vidimo već godina i mesecima da domove kulture po selima obnavlja lično SNS, puteve po selima obnavlja lično SNS i ministarstvo građevine, trafostanice po selima obnavlja lično SNS i EPS, uvođenje interneta po selima najavljuje SNS i Ana Brnabić, a organsku proizvodnju razvija tetkin Aleksandar Vulin iz Jovanjice. Ovaj poslednji ima takvo iskustvo da može i da se bori protiv kriminala i da plevi leje u organskom povrtarstvu. I to mu je od tetke verovatno.

Znači Krki će da objedini sve ono što rade drugi i tako će da pomogne razvoju sela. Pride. Sin mu je pride potpredsednik Skupštine Srbije, odmah do Ivice Dačića  tako da će i s te pozicije da pogura razvoj sela.

Sve u svemu ja navijam da se u lečenje sela i poljoprivrede uključi i Darija Kisić. Ona (nije ironija) em je najlepša em je pametna, em nije zvaršila fakultet na lažnom fakultetu, em je verovatno sposobna za vojsku, a  najvažnije je da je zvaršila je medicinu a to je potrebno i vladi i ministrima i celoj družini.

Milovan Lukić