banner-image

Pogon u Rači podigao otkupnu cenu meda, za kilogram bagrema do 6,51 evra

Na osnovu preporuke IO SPOS-a i odluke direktora Pogona „Naš med“, a na osnovu novonastalih tržišnih uslova, dodatno je podignuta cena bagremovog meda u otkupu, koji kreće za deset do petnaest dana, objavio je sajt Saveza pčelarskih orgqanizacija Srbije (SPOS).

Osnovna cena kilograma bagremovog meda u otkupu je 5,74 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,1992 evra.

Vlasnici Zlatne kartice lojalnosti SPOS-u  imaju 0,6% veću cenu, odnosno 5,77 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,24 evra.

Vlasnici Dijamantske kartice lojalnosti SPOS-u  imaju 0,7% veću cenu, odnosno 5,78 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,24 evra.

Vlasnici Platinaste kartice lojalnosti SPOS-u  imaju čak 5% veću cenu, odnosno 6,027 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,51 evra.

Isplata meda se obavlja u celosti pre preuzimanja meda (tj. 90% procenjene količine, jer se smatra da greška u proceni ne može biti ceća od 10%, a kad se med izmeri, pčelaru će se odmah nakon merenja doplatiti razlika, ili će pčelar vratiti višak novca ako je procena bila veća od 10% na štetu Pogona), odnosno par dana pre nego med napusti magacin pčelara.

Med se najpre uzorkuje, a preuzima nakon što analize pokažu da je dobar.