banner-image

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu bez novca za realizaciju pet konkursa

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doneo je Odluku o obaveštavanju podnosioca prijava o nepristupanju razmatranja prijava i donošenja odluke po konkursima raspisanim u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

U ovoj odluci navodi se da  je zbog proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije  COVID-19, smanjen budžet. Usled nedostatka finansijskih sredstava neće biti realizovano  pet konkursa.

Reč je o sledećim konkursima:

  1. Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje aktivnosti kod postupaka komasacije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini,
  2. Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini,
  3. Konkurs za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2020. godini, na teritoriji AP Vojvodine,
  4. Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2020. godini,
  5. Konkurs za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume AP Vojvodine u 2020. godini u delu koji se odnosi na:
  • Tačka 1. Pošumljavanje – podizanje novih šuma,
  • Tačka 3. Unapređivanje rasadničke proizvodnje
  • Tačka 4. proizvodnja šumskog semena