banner-image

U Ivanjici mečka seje strah, kolje ovce i konje

Žitelji sela pod planinom Mučanj ovih dana se žale da im jedna mečka pravi štetu, iznenada dolazi i kolje stoku na ispaši.

Kažu da je najpre jednom stočaru iz Brekova zaklala šest ovaca, a pre neki dan slična nevolja snašla je i domaćina Mirka Sićovića iz sela Preseka. Ispričao je o da mu je mečka usred dana u livadi zaklala konja Cvetka, od koga je ostao raskomadan trup (mučnom fotografijom zaklanog konja to potvrđuje). U njegovom domaćinstvu ima i goveda i ovaca, ali je ona samo ovog konja napala.

– Cvetko je mlad rasni konj, štajerac, težak preko 350 kilograma. Tog dana kad je mečka naišla pasao je travu u ograđenoj livadi sa kobilom Cvetom, svojom majkom. Došavši tu kasnije zatekao sam groznu sliku: Cvetkovo telo na zemlji raskomadano, a kraj njega nepomično stoji Cveta. Ovu štetu napravila mi je mečka koja je, da bi ušla u tu livadu, probila električnu ogradu – kazuje Sićović i dodaje da je slučaj prijavio lovačkom udruženju, te da su iz Kraljeva dolazili iz inspekcije i napravili zapisnik. Domaćin se nada da će dobiti odštetu.

Izvor: GZS