banner-image

Nedimović: Rebalansom budžeta više novca za poljoprivredu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je domaćinstvo Maljković u Banatskom Karađorđevu i tom prilikom je izjavio da je rebalansom budžeta predviđeno znatno više sredstava za poljoprivredu, najavivši da će u narednih mesec dana biti isplaćen novac po osnovu pristiglih zahteva za subvencije.

Nedimović je tokom posete ovom domaćinstvu konstatovao da je čak i usred epidemije koronavirusa stiglo znantno više zahteva za subvencije nego ranije.

Nekada smo imali tri, četiri hiljade zahteva za mehanizaciju, dok smo sada dobili 6,5 hiljada. Takođe, povećan je i broj zahteva za subvencije u oblasti mlečnog govedarstva i nabavke genetike, ukazao je on i ponovio da će biti isplaćeni svi zahtevi koji su regularni.

On je istakao da bez stočarstva nema poljoprivrede ni u jednoj zemlji, kao i bez tovnog govedarstva, koje je najteže jer je tu potreban neprekidan rad, navodeći da pomenuto domaćinstvo vode mladi ljudi, a takav slučaj je i u selima oko Sombora, Kuzmina, Sjenice i drugim mestima.