banner-image
banner-image

Kompanije iz Srbije na 3. međunarodnom uvoznom sajmu u Kini

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, i ove godine, organizovali su nastup srpskih kompanija na Međunarodnom uvoznom sajmu „China International Import Expo” (CIIE), koji se do 10. novembra održava u Šangaju.

Na sajmu se predstavlja 12 kompanija iz Srbije, a kineski partneri i ostali posetioci sajma, i pored otežanih uslova zbog pandemije Kovid 19, imaće priliku da se upoznaju sa ponudom srpske prehrambne industrije. Sajam je tradicionalno otvorio predsednik NR Kine, Si Đinping, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lideri drugih zemalja obratili su se, putem video linka, na ceremoniji otvaranja.

U hali za prehrambene proizvode, na štandu Srbije površine 200m², predstavljeni su proizvodi kompanija: “Van Drunen Farms Europa” DOO, Banatsko Karađorđevo “Mlekara Šabac” AD, ITN Group DOO, Zemun, BMN Malinas DOO, Požega, “Damar Confit” DOO Beograd, “Fruškogorski vinogradi”DOO, Banoštor, “Rubin” AD, Kruševac, “Frikom”, Beograd, Nova Sloga DOO, Trstenik, “ “Simex Original” DOO, Subotica, „Vinarija Čoka plus“ DOO, Subotica, “Aronija Vita” DOO, Krnješevci.

Organizatori CIIE su Vlada NR Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro, a sajam je dobra platforma na kojoj Srbija može da predstavi svoj ekonomski potencijal i da se naše kompanije pozicioniraju na kineskom tržištu.

Na prethodna dva sajma u Šangaju kompanije iz Srbije imale su priliku da kineskim partnerima ponude zamrznutu malinu, sušeno voće, tortilje, voćne sokove, kvalitetno i vrhunsko srpsko vino koje je već našlo put do kineskih potrošača.