banner-image

Beogradski sajam hrane online od 23. do 25. novembra

Ovogodišnji online međunarodni sajam visokokvalitetne hrane Belgrade food show biće održan sledeće nedelje, od 23. do 25. novembra i okupiće predstavnike ključnih institucija zemlje i regiona, vodeće evropske eksperte i lidere industrije.

Učesnici će u sklopu konferencijskog dela sajma imati priliku da čuju jedinstvene panel diskusije, intervjue i predavanja na teme kao što su stanje u industriji hrane, potrošačke navike, jedinstvena oznaka za kvalitet, Horeca sektor, finansiranje poslovanja i mnoge druge teme.

U okviru panel diskusije “Stanje u industriji hrane u regionu” koja će se održati u ponedeljak, 23. novembra u 10h ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i hrane Republike Slovenije dr Jože Podgoršek i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić razgovaraće o strateškoj važnosti prehrambenog sektora za države regiona i međudržavnoj razmeni hrane.

O žigu domaćeg kvaliteta “Čuvarkuća” i šta kome znači na tržištu, kao i čemu služi i šta je potrebno da uspe, govoriće predstavnici Privredne komore Srbije drugog dana sajma, 24. novembra u 10h na panelu “Jedinstvena oznaka za kvalitet domaćeg proizvoda”. Na panelu “Industrija hrane i Horeca sektor” hotelijeri, ugostitelji i proizvođači govoriće o situaciji u horeca sektoru i gubicima uzrokovanim Covid pandemijom, kao i šta je potrebno da se ova industrija oporavi.

Koje su to najveće promene kada je reč o tržištu hrane i pića i kako se one danas manifestuju u svetu, učesnici će imati priliku da čuju prilikom intervjua sa suosinavačem agencije „thefoodpeople“, gospodinom Čarlsom Benksom 23. novembra u 16h . Šta je sve uključeno u stvaranje jedinstvenog brenda i kako se istaći na tržištu hrane i pića, ali i koji su to novi putevi do tržišta za maloprodaju i proizviđače, biće teme predavanja “Negovanje brend identiteta – izdvojite se iz mase” predstavnika renomirane britanske konsalting kompanije za prehrambeni sektor Fresh Montgomery 24. novembra u 16h.

Registraciju za Belgrade Food Show 2020 online konferenciju i celokupnu agendu za sva tri dana sajma, možete pronaći na sledećem linku: https://belgradefoodshow.rs/konferencija-2020/

Događaj organizuje Asocijacija za promociju srpske hrane uz podršku Privredne komore Srbije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, sa tendencijom da Srbiju uvrsti među lidere u industriji visokokvalitetne hrane u Jugoistočnoj Evropi.