banner-image

Objavljena bodovna lista za mlade, para za 2.500 poljopivrednika

Uprava za agrarna plaćanja objavila je danas bodovnu listu za konkurs za mlade poljoprivrdenike, koji je raspisan u oktobru prošle godine. Na listi se nalazi 5.572 mladih poljoprivrednika, s tim što su oni koji su ispod 5.210 mesta – nisu dobili bodove. Podnosioci prijave imaju pravo na prigovor na svoje mesto na bodovnoj listi u roku od 15 dana od danas, to jest od dana objavljivanja liste na stranici Uprave.

Reč je o rezultatima konkursa na koje se mesecima čekalo, a mladi poljoprivrednici dobiće podršku za programe koji se odnose na diverzifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima. Duže od godinu dana rešavali su se zahtevi a pošto je bilo više prijava nego što je za ovu meru izdvojeno para, išlo se na bodovanje.

Podrška mladim poljoprivrednicima će se isplatiti unapred – u visini od 75 odsto vrednosti investicije, na osnovu predračuna, odmah nakon odobravanja prava na podršku i uručenja rešenja. Mladi polјoprivredni proizvođači nakon ulaganja imaju obavezu da opravdaju utrošena sredstva.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je jutros da će 2.500 mladih poljoprivrednika, koji su konkurisali za bespovratna sredstva kod države, biti isplaćeno sa po 12.000 evra za svoju proizvodnju.

Ovde možete pogledati bodovnu listu:

bodovna-lista-mladi-2019-1