banner-image

Prehrambenim malim firmama iz Šumadije i Pomoravlja 40.000 dolara

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja raspisisala je javni poziv za učešće u Programu podrške razvoju poslovanja, koji se sastoji od finansijske i nefinansijske podrške preduzetnicima, mikro i malim preduzećima iz sektora prehrambene industrije. Konkurs je otvoren do 16. decembra ove godine a pravo da se prijave imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije 1. januara 2018.
Program podrazumeva dodelu bespovratnih sredstava, pružanje stručne podrške, profesionalnih usluga i dodatnu edukaciju u cilju unapređenja poslovanja, zapošljavanja radnika, povećanja konkurentnosti i boljeg pozicioniranja na tržištu.
Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 4.000 dolara za nabavku opreme, softvera ili implementaciju relevantnih standarda i sertifikaciju.
Ukupan budžet programa je 40.000 dolara, a projektom će biti odabrano najmanje 10 korisnika.
Na javnom pozivu mogu da konkurišu preduzetnici i mikro i mala preduzeća koja  obavljaju delatnost na teritoriji opština Paraćin, Ćuprija, Despotovac i Rekovac. Takođe, potrebno je daposluju u sektoru prehrambene industrije i da je njihova pretežna delatnost proizvodnja ili prerada.
Potrebno je i da su u većinskom privatnom i domaćem vlasništvu, kao i da je osnivač privrednog subjekta istovremeno i zaposlen na neodređeno vreme u toj firmi.
Prijave sa pratećom dokumentacijom se podnose elektronskim putem na e-mejl adresu [email protected] sa naznakom „Prijava za učešće u Programu podrške razvoju poslovanja“. Prijave podnete putem pošte ili lično neće biti uzete u razmatranje.
Program je sastavni deo projekta „Podrška unapređenju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga“ koji finansira Vlada Norveške, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u okviru projekta „Podrška Kraljevine Norveške razvoju Zapadnog Balkana – Norveška za vas – Srbija“.