banner-image

Pokrajinski sekretar posetio farmu svinja koja je budžetskim novcem usavršila proizvodnju  

Novoizabrani pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je poljoprivredno gazdinstvo porodice Soković u mestu Bikovo kod Subotice.

Porodica Soković bavi se uzgojem svinja i obrađuje oko 12 hektara zemlje za ratarsku proizvodnju stočne hrane, koja zadovoljava potrebe ishrane životinja kroz postrnu setvu kukuruza posle skidanja ječma.  Ovo poljoprivredno domaćinstvo je  odličan primer  koje postiže izuzetne rezultate u proizvodnji kvalitetnog koncentrata.

Poljoprivrednom  domaćinstvu porodice Soković, u tekućoj godini, resorni sekretarijat odobrio je  sredstva u iznosu od 1.263.858,00 dinara, od toga 403.680,00 za sistem navodnjavanja i 860.178,00 za kupovinu tehničke opreme radi obezbeđivanja boljih uslova za uzgoj svinja.

Prema rečima pokrajinskog sekretara ovakva gazdinstva su primer dobre prakse, gde pored stočarske proizvodnje imaju i ratarsku proizvodnju. Sredstva koja su odobrena ovom domaćinstvu uložena su na pravi način, što svakako predstavlja dobar okvir za unapređenje uslova i povećanje poljoprivredne proizvodnje, zaključio je Božić.