banner-image

Najstariji specijalizovani agrarni list  Poljoprivrednik napunio 64 godine

Na današnji dan, 2. decembra 1956. godine, počeo je da izlazi list „Poljoprivrednik“, jedinstveno informativno-stručno glasilo za selo i poljoprivredu. Za ove 64 godine, novine koje čitaoci popularno zovu „agronom u kući“ ostale su verne misiji tačnog, profesionalnog i pravovremenog prenošenja najznačajnijih agrarnih vesti i naučnih saznanja do krajnjih korisnika – poljoprivrednika i svih onih koji su neposredno ili posredno vezani za agrar.

„Poljoprivrednik“ neguje čvrstu vezu sa svim naučnim, svetodavnim i istraživačkim institucijama u oblasti agrara, sa zadrugama, poljoprivrednicima, agroprivredom… Brojni naučnici i stručnjaci stalni su saradnici naših novina u kojima objavljuju informacije, koje predstavljaju važne smernice, kako osavremeniti i unaprediti domaću agrarnu proizvodnju.

Zbog savremenih trendova koji sve više nameću digitalizacijiu u radu, deo poslovanja prenet je na veb sajt, ali i društvene mreže.

Ipak, osnovno izdanje ostaje štampani „Poljoprivrednik“, od čijeg se tiraža oko 80 odsto distribuira direktno na adrese čitalaca širom Srbije. List se prodaje i u komisionoj prodaji, na kioscima,  na području Srbije, ali i Bosne i Hercegovine.

Pored lista „Poljoprivrednik“, preduzeće „Dnevnik-Poljoprivrednik“, je izdavač i knjige „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“. Upravo su u toku završni radovi na najnovijem izdanju za 2021. godinu, koje bi trebalo da se na tržištu pojavi u drugoj polovini decembra tekuće godine.

Knjiga „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“ se na tržištu popularno naziva „mala poljoprivredna enciklopedija“. Na izradi izdanja za 2021. godinu je, pored naših novinara, učestvovalo i oko  150 priznatih naučnika i stručnjaka. Teme koje knjiga obrađuje su brojne i raznovrsne, namenjene tome da se čitaju tokom čitave godine, ali i nakon toga.