banner-image

Saradnja Sekretarijata za poljoprivredu i Produktne berze za veći profit poljoprivrednika

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić, sastao se sa direktorom „Produktne berze“ Milošem Janjićem kako bi se dogovorili o pronalaženju novih metoda za pomoć poljoprivrednicima prilikom plasiranja svojih proizvoda.

– Veoma je značajno da svako iz svoje oblasti ponudi određeni predlog koji se odnosi na povećanje profita poljoprivrednika prilikom plasiranja proizvoda na tržište. Pokrajinski sekretarijat je usmeren ka obezbeđivanju sve bržeg razvoja poljoprivrede, a u tim nastojanjima je neophodna stručna, tehnička i logistička pomoć svih onih institucija koje se posredno i neposredno bave ovom oblašću, istakao je Božić nakon sastanka.

Direktor „Produktne berze“ Miloš Janjić rekao je da je saradnja sa Sekretarijatom za za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo tradicionalno dobra i da će ova ustanova svojim stručnim potencijalom ponuditi sekretarijatu svu logističku pomoć, kako bi, zajedničkim delovanjem doprineli da poljoprivredni proizvođači ostvare što bolji plasman i profit na tržištu.
Produktna berza nalazi se u Novom sadu i posluje kao preduzeće za robno-berzansko posredovanje i informisanje.