banner-image

Ana Brnabić otvorila online poljoprivredni sajam i najavila snažnu podršku agraru

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas je svečano otvorila Međunarodni poljoprivredni sajam koji Novosadski sajam po prvi put organizuje u online izdanju u periodu od 14 do 18 decembra.

Premijerka je  najpre čestitala Novosadskom sajmu što je i pored pandemije istrajao u odluci da održi kontinuitet manifestacije i sajam  organizuje u digitalnoj formi.

Pandemija je, kako je istakla premijerka, najbolje pokazala važnost poljoprivrede jer za razliku od drugih država ni u jednom momentu nismo imali nestašicu hrane. Naprotiv, čak smo pomagali onima koji nisu imali dovoljno namirnica.

– To nam služi kao podstrek da još više ulažemo u poljoprivredu, ali da još snažnije krenemo u transformaciju iz zemlje koja izvozi poljoprivredne sirovine u zemlju koja izvozi hranu, odnosno proizvode sa dodatom vrednošću. Iz tog razloga smo u okviru nove Vlade  prehrambenu industriju premestili iz nadležnosti Ministarstva privrede u nadležnost Ministarsva poljoprivrede. Nadam se da ćemo pozitivne efekte ove odluke videti već u narednoj godini, rekla je Ana Brnabić i najavila snažnu podršku agraru u narednom periodu.

Prema rečima generalnog direktora sajma mr Slobodana Cvetkovića ovo je prva manifestacija na Balkanu koja se održava u digitalnoj formi i ima sve elemente koje je  sadržao relani sajam i na koje su navikli posetioci. Zato je pozvao sve koji to žele da se registuju na platformi i popularno rečeno surfuju tražeći izlagače i događaje koji ih interesuju.

Istakao je da su na sajmu prisutni mnogobrojni domaći, ali i inostrani izlagači, kao i da neće izostati nagrađivanje posetilaca. Najsrećnijem će ove godine pripasti kosačica John Deere vredna 5.000 evra.

Digitalni sajam organizuje se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za pojljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Ministarsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a zelja partner sajma je Republika Češka.

Svi koji žele da prisustvuju ovoj manifestaciji mogu to da učine tako što će se bessplatno registrovati na  platformi expoonline.rs

Izvor: Poljoprivrednik