banner-image

Humanitarna akcija ovčara – jagnjad za Božić idu na Kosovo

Udruženje odgajivača ovaca Srbije organizuje humanitarnu akciju i poziva sve koji su u mogućnosti da u njoj učestvuju – reč je o prikupljanju jagnjadi koja će pred Božić biti podeljena stanovnicima Kosova i Metohije kako bi se doprinelo da porodice koje su u težoj materijalnoj situaciji proslave ovaj praznik po običajima i kako dolikuje, a da pritom ne budu izložene trošku.

Akcija se organizuje u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom i narodnom kuhinjom u Belom Brdu, te kancelarijom u Gračanici koja pomaže u plasmanu hrane i druge pomoći na Kosovo i Metohiju.

Udruženje poziva sve koji u mogućnosti da doniraju jagnje da se prijave do 25. decembra 2020. godine. Zainteresovani mogu da se prijave preko Fejsbuka, na grupi Udruženje odgajivača ovaca Srbije (https://www.facebook.com/groups/269728734477004/about)

-Ako već poklanjamo jagnjad, hajde da ih poklonimo nekome kome je zaista to potrebno, a ne nekome ko će da se bogati na našoj muci – poručuju iz ovog udruženja.

Podsetimo, odgajivači ovaca sa cele teritorije Srbije udružili su se u avgustu ove godine kako bi doprineli boljem položaju farmera i ojačali njihove pozicije u odnosu na donosioce mera agrarne politike, te otkupljivače i druge učesnike na tržištu.

S. K.