banner-image

Vučićeve bedne lagarije o blagostanju od 500 evra

Za ljubitelje Aleksandra Vučića evo još malo pravih podataka o rezultatima nazadne naprednjačke politike i lagarija koje nam plasiraju. Vučićevi uspesu najveći na svetu, a mi najbedniji u Evropi. Pa kako je to moguće? Pa moguće je kad pričate o rastu, ali zaboravite da kažete da skoro svi ostali rastu mnogo brže od nas i kad se merite s  Makedonijom i Bosnom, a ne s Bugarskom, Rumunijim… O drugim državama ne vredi ni pričati.

Šta je bitno? Kako mi zaista živimo ili živimo kako predsednik kaže i kako pokazuju njegovi grafikoni.

Elem, Eurostat je prošle nedelje objavio podatke o potrošnji po glavi stanovnika u 2019. godini, a po njima Srbija je skoro na dnu dna u Evropi.

Beda.

A kad slušate Vučića i gledate RTS i Pink imamo devet godina uspeha. Mi sve pobeđujemo u ekonomiji, BDP-u, platama. Dostižemo i Hrvate i Bugare i Rumune, a u suštini nas svi prestižu i to ne malo.

Stvarna individualna potrošnja (AIC) koju analizira Eurostat pokazuje materijalno blagostanje porodica, to jest koliko mogu da kupe za prihode koje imaju. To je pravi pokazatelj, a ne samo prosečna plata, rst BDP-a ili kilometri izgrađenih puteva.

Stvarna individualna potrošnja prošle godine u Srbiji je bila na 49 odsto evropskog proseka. Kaže Eurostat. To jest zvanična statistička agencije EU. Za naše plate mogli smo sebi da prištimo upola manje od evropske polovine. Pola od pola.

Gori od nas su samo u Severnoj Makedoniji kojima je individulna potrošnja na 42 odsto, u Bosni i Hercegovini – 41 odsto evropskog proseka i u Albaniji.

Ako je to uspeh i da nismo baš najgori onda u redu.

Da vidimo ko je i koliko bolji i gde su oni koje Vučić pobeđuje svaki dan.

U Crnoj Gori potrošnja domaćinstava dostigla je 60 odsto evropskog proseka. Molim Vučićeve botove da čitaju pažljivo i da shvate i prihvate da je 60 bolji rezultat od 49. U Sloveniji je dostignuto 83 odsto evropskog proseka, dok je Hrvatska na 66 odsto evropskog proseka. Mađarska – 67 odsto i Slovačka – 69 odsto evropskog proseka. Svi bolji od nas.

Poseban dokaz da Evropa i Eurostat lažu i da mrze Srbiju, Đuku, Krstića, Atlagića, Vesića i svu srpsku decu i penzionere su podaci za Bugarsku i naročito za Rumuniju.

Prešišala nas je i Bugarska gde je indeks lične potrošnje na 58 odsto evropskog proseka, to jest bugarske porodice danas žive 10 odsto bolje nego naše. Rumunija nas je polupala kao beba zvečku. Tamo je lična porodična potrošnja na 79 posto proseka što znači da Rumunu žive 30 odsto bolje od nas. Razmere Vučevih naprednih lagarija jasne su ako se vidi gde je ko bio i gde kuda ide.

Tako je ovaj takozvani Indeks blagostanja 2011. godine u Srbiji bio na 50 odsto evropskog proseka u Bugarskoj 43, u Rumuniji 51..

  1. godine u Srbiji značajan pad na 46 odsto, zato su naprednjaci i pobedili i preuzeli vlast. Bugari su tada bili na 43, a Rumuni pali na 49.

Danas je Srbija na 49 odsto evropskog standarda. Rast nema šta, uspeli su da nas dignu za tri odsto, ali ne i da dostignu 2011. godinu. Ali… Bugraska na 58, a Rumunija na 79. Pa ko raste, i ko koga pobeđuje i zajebava.

Samo bi budala rekla da nije tačno da su prosečne plate od preko 500 evra značajna stvar, ali je laž da nam je zbog toga standard veći nego 2011. godine na primer. Ako laže Vučić, ne laže Eurostat. Plata od 500 evra pokazuje nešto, ali ne i sve, jer se sa zaradom iz 2011. godine bolje živelo nega sa danas s Vučićevih 500 evra. Poenta je u tome kako živimo s prihodima koje imamo. Bedne lagarije i tri godine objašnjavanja kako će nam sledeće godine plate biti 500 evra i jednom je morao pogoditi. To što se s tom zaradom lošije živi nego s platama iz 2011. to njega ne zanima. On uzme godinu koja njemu paše pa se time hvali. On priča o Đilasu i kako su žuti 2012. sve upropastili, a ne kaže zašto živimo lošije nego 2011. kad su takođe žuti nešto uradili. Zbog građana, ne zbog opozicije.

Da se vratimo još ranije. Srbija je 2005. bila na 38 odsto evropskog standarda što znači da je do 2011. za šest sezona podigla standard stanovništva za čak 12 procenata. Pa ga sunovratili za četiri odsto 2012. Naprednjaci su za osam godina nagurali tri procenta. Nešto tu ne štima.

Kako to kad samo u Srbiji enormno rastu plate i penzije. Mrze nas. I nas i predsednika Vučića. Što nisu napisali istinu i lepo predočili činjenice. Jer da je Atlagić uspeo da otera Dragan Bjelogrlića iz Srbije standard bi nam sigurno poraatao, ali eto Bjela je ostao i pokvari prosek.

Takođe, što ti pametnjakovići iz Eurostata nisu napisali da za vreme Tadića nismo imali toalete. Što to ne stoji u analizi. Vučić ne da je pravio toalete gde je stigao, već je izgleda celu Srbiju pretvorio u klozet. Pogledajte samo Skupštinu Srbije. Pogledajte i dođite da im te mudre glave održe predavanje šta je to statistika i šta je standard. Kad bi vam Martinović objasnio šta je to životni standard i koliko je Đilas krao sve bi vam bilo jasno. Ali neće oni da slušaju intelektualce u srpskom parlamentu.

Elem, pošto lažu i omalovažavaju uspehe Vučića i kamarile i neće da priznaju da je standard srpskih porodica na prvom ili drugom mestu, treba odmah sad da uvedemo snakcije Evropi i da živimo mirno ko ljudi. A bilo bi pametno da mi sad napadnemo Nato. Stigli tenkovi iz Rusije, Atlagić je popisao patriote, Maja Gojković je ministarka kulture, a Vulin sposoban za vojsku pa je pravi trenutak za napad. Kad smo ih pobedili 99. godine pobedićemo ih opet.

To je recept. Pa će posle toga standard da nam poraste. Prosečne plate će biti 50 maraka iliti 25 evra kao i 2000. godine kada je takođe bilo zlatno doba. Evropa će se svakako sutra raspasti, a Tramp pobediti Bajdena, dok mi selimo ambasadu u Jerusalim…

Živeo predsednik Aleksandar Vučić.

Milovan Lukić