banner-image

Likovni konkurs Dijamanta: Suncokreti crtaju suncokrete

Tokom svoje tradicije, duge više od 80 godina, Dijamant je kao društveno odgovorna kompanija uvek bila uz one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovoga puta, to su deca i sve osobe sa Daunovim sindromom, koje zbog njihovog vedrog duha, blage naravi i naročite topline kojom zrače, zovu – suncokreti.

Žuti cvet, simbol Sunca, sreće i nade, istovremeno je i zaštitni znak kompanije Dijamant, koja je pokrenula akciju pod nazivom „Prati suncokret“. Reč je o likovnom konkursu koji Dijamant organizuje u želji da neguje osmehe osoba sa Daunovim sindromom i da im početak Nove godine učini lepšim i zanimljivijim.

Radove na temu „Suncokret“, mogu predati svojim udruženjima od 28. 12. 2020. do 10. 01. 2021, a ukoliko su van udruženja radove mogu poslati na adresu: Dijamant ad, Temišvarski drum 14, 23101 Zrenjanin, uz naznaku: Za likovni konkurs „Prati suncokret“. Takođe, obavezno je navesti ime i godište autora rada.

Pristigli radovi biće prikazani na zajedničkoj izložbi nakon završetka konkursa, a nekoliko odabranih krasiće, u narednom periodu, boce Dijamant ulja od čije prodaje će po jedan dinar biti doniran Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom u Srbiji.

Odabrani radovi, pristigli na konkurs „Prati suncokret“, moći će da se vide i u prodajnim objektima širom Srbije koji svojim potrošačima nude Dijamant ulje, kao i u sredstvima javnog informisanja. Na taj način kompanija Dijamant želi da skrene pažnju javnosti na osobe sa Daunovim sindromom, da podrži njihovo uključivanje u društvo i osamostaljivanje.

„Prati suncokret“ jer – imamo više  sličnosti nego razlika.