banner-image

Otvoren poziv FAO i Mađarske za besplatne postdiplomske studije poljoprivrede

Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) i Univerzitet za poljoprivredu u Mađarskoj pozivaju zainteresovane studente da se prijave na Program za stipendiranje Mađarske vlade, za studiranje u oblasti poljoprivrede u toj zemlji.

Reč je o programu za dvogodišnje postdiploske studije u oblasti poljoprivrede, a namenjen je istaknutim studentima iz zemalja u razvoju i iz zemalja sa srednjim prihodima, saopštila je FAO.

Foto:FAO

Program stipendiranja FAO koji sponzoriše Mađarska otvoren je 13. put zaredom. Nudi mladim profesionalcima priliku da prošire i prodube znanje. Studenti koji budu prihvaćeni na program pohađaće studije poljoprivrednog inženjerstva upravljanja vodama, zaštite bilja ili biljne proizvodnje na poznatom mađarskom univerzitetu Sent Ištvan (Szent István).

Stipendija pokriva prijave i školarine, osnovne knjige, smeštaj u domovima, troškove dnevnice i zdravstveno osiguranje.

Rok za podnošenje prijava je 28. februara 2021. godine, za akademsku godinu koja počinje u jesen 2021. godine.

Do danas je više od 350 studenata iskoristilo stipendiju FAO-Mađarska. Po povrtaku u matične zemlje stipendisti imaju veće šanse na tržištu rada. Takođe imaju pristup globalnoj profesionalnoj mreži: svojim kolegama naučnicima i njihovim profesorima.

U program su uključeni i Avganistan, Albanija, Alžir, Angola, Azerbejdžan, Jermenija, Bangladeš, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Burkina Faso, Kambodža, Čad, Egipat, Etiopija, Gambija, Gruzija, Gana, Jordan, Kazahstan, Kenija, Kosovo, Kirgistan, Laos, Liban , Severna Makedonija, Madagaskar, Mali, Mjanmar, Republika Moldavija, Mongolija, Crna Gora, Namibija, Nigerija, Severna Koreja, Severna Makedonija, Država Palestina, Filipini, Republika Kabo Verde, Somalija, Južni Sudan, Sudan, Tadžikistan , Turkmenistan, Uganda, Ukrajina, Uzbekistan, Vijetnam, Jemen.