banner-image

Info dani za EU projekte iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja

Evropska komisija otvorila je platformu za prijavu za Info dane o javnim pozivima, to jest projektima iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja koji će ove godine biti finansirani iz EU budđeta. Zainteresovani se mogu prijaviti do 27. januara, a Info dani biće održani onlajn, 28. i 29. januara.

Reč je o događaju koji se organizuje početkom godine kako bi se omogućile detaljnije informacije u vezi sa objavljivanjem poziva za predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava za pružanje informacija i mera promocije koje se tiču poljoprivrednih proizvoda. Info dane organizuju Generalna direkcija za poljoprivredu i ruralni razvoj i Izvršna agencija za potrošače, zdravstvo, poljoprivredu i hranu (Chafea).

Prvi dan biće posvećen aspektima Zajedničke poljoprivredne politike. Govornici iz Evropske komisije razgovaraće o budućnosti politike promocije, njenoj vezi sa strategijom Od farme do kuhinjskog stola (Farm to fork). Predstaviće i prioritete Godišnjeg programa rada za 2021. godinu.

Drugi dan biće fokusiran na praktične aspekte i glavne promene povezane sa novim pozivima. Učesnici će takođe imati priliku da slušaju prezentacije spoljnih stručnjaka i koordinatora projekata o nekoliko izazovnih aspekata, kao što su – kako konstruisati komunikacione kampanje u kontekstu pandemije COVID19, uzimajući u obzir ograničenja javnog zdravlja ili kako razviti komunikacijske kampanje o održivoj proizvodnji i održivoj potrošnji u EU, sagledavajući izazove i očekivanja, sa primerima i ključnim učenjima.

Kao deo ovog događaja, organizuju se sesije, odnosno sastanci potencijalnih projektnih partnera s ciljem podnošenja višekorisničkih predloga.

Ovde možete videti agendu i registrovati se: Online Info Day on the AGRI promotion calls for proposals

S. K.