banner-image

Slepi će progledati, a svi stariji od 65 godina dobiti penzije

Ma ovo ne da je zlatno doba Aleksandra Vučića već je tako plemenito da mu se ni pravo ime ne može nadenuti. Posebno to važi za poljoprivredu. Sve su obećali a skoro ništa ispunili ali koga to briga. Važne su iluzije i Potemkinova sela. Ako slušate Vučića i njegove poljoprivredne cirkuzante onda steknete utisak da ne postoji država na kugli zemaljskoj u kojoj je više urađeno za poljoprivredu nego u Srbiji.

Ne postoji više apsolutno ništa što oni još mogu da obećaju. Sve su već obećali i sprovode u nedelo.

Ajmo redom o uspesima koje slušate svakodnevno na javnim i privatnim servisima…

Mladi poljoprivrednici dobijaju po 15.000 evra od države da mogu da krenu u nove radne pobede. Pa zar to nije fenomenalno? Mladi bračni parovi se vraćaju na selo i dobijaju kuće i okućnice, jer je budućnost na selu i u poljoprivredi. Pa koja budala može ovome nešto da zameri? Mladi poljoprivrednici dobijaju desetine hektara državne zemlje besplatno na korišćenje. Šta je tu loše i kome to može da zasmeta? Samo ne znamo koliko njih to ima i koliko ih dobija ove blagodeti.

Milioni evra se isplaćuju za podizanje novih zasada jabuka, protivgradne mreže se dele za milijarde miliona hektara. Navodnjavanje samo što nije stiglo do svake saksije cveća po seoskim kućama. Izvozimo govedinu u Kinu, svinjetinu u Evropu, ovce u Izrael, jabuke u Indiju i to sve uz subvencije i pomoć naprednjaka. Milijarde evra će dobiti svi koji se budu bavili vinogradarstvom i vinarstvom. Ima vinom da podavimo Evropu.

Svako selo imaće svoju zadrugu, svaka zadruga svoje naprednjake, a svaki naprednjak svoje seljake glasače. Traktora Vučić ove godine ima da podeli koliko vam srce želi. Kombajna ima da bude ko salate, staklenici i plastenici će se deliti po seoskim prodavnicama, a organska poljoprivreda nam je na takvim vrhuncima da to ni Himalaji nisu videli.

Svako selo imaće fabriku za preradu poljoprivrednih proizvoda i geografsko poreklo za sve što niče i što se miče.

Na kraju stiže i obećanje da treba svaki seljak stariji od 65 godina da ima penziju. U naprednjačkoj propagandi ovo treba da znači da već ima, jer to je želja predsednika Vučića i zahvaljujući presedniku Vučiću u Srbiji se uopšte i razmišlja o takvom civilizacijskom iskoraku.

Prosto rečeno, u Srbiji će vrlo brzo slepi progledati, a svi stariji poljoprivrednici od 65 godina dobiće penzije.

Sve su obesmislili. Čak i nadu i obećanja koja treba da budu pokretači svakog društva. Obećanjima se u stvari uništava budućnost. Reči i dela ni idu zajedno. Što bi nešto radili kad nema ništa lakše nego obećati. Što bi studirao kad možeš da kupiš diplomu, što bi pisao doktorat kad možeš da pokradeš delove tuđeg, osuđeni lažov Vučić nastavlja da laže… I šta taj gadni Đilas može da obeća, a da Vučić već nije obećao. Koji predlog struka ili nauka može da iznese a da ovi cirkuzanti nisu već rekli da bi to i to trebalo uraditi. A ništa uradili u poljoprivredi nisu. Sem naravno za desetak hiljada svojih pajtaša, simpatizera i članova.

Milovan Lukić