banner-image

Objavljena konačna rang lista IPARD zahteva za ruralni turizam

Uprava za agrarna plaćanja objavila je konačnu rang listu podnosilaca zahteva za odobrenje IPARD projekata u ruralnom turizmu. Reč je o javnom pozivu iz Mere 7 IPARD II programa, koji je bio otvoren do 30. oktobra 2020. godine. Na listi  je 309 kandidata za IPARD podsticaje, od kojih je 277 ostvarilo bodove.

Nakon razmatranja prigovora podnetih na rang listu objavljenu 11. decembra 2020. doneta je konačna lista na koju, kao što se može videti u tekstu uz listu, nema mogućnosti žalbe.

Podsetimo, u okviru ovog poziva (Prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za diverzifikaciju
poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja) obezbeđen je fond od 2,3 milijarde dinara. S obzirom da iznos IPARD podrške u Meri 7 iznosi do 65 odsto, a imajući u vidu na broj podnetih zahteva i ukupan fond, dobar deo učesnika na ovom javnom pozivu može da očekuje odobrenje projekta, pod uslovom su zadovoljeni svi ostali uslovi konkursa.

Ovaj javni poziv završen je 30. oktobra prošle godine. Sledeći, drugi poziv za ruralni turizam iz IPARD programa očekuje se, prema planu Ministarstva poljoprivred, u junu ove godine.

Ovde možete pogledati konačnu rang listu:

konacna-rang-lista-1