banner-image

Žitari uputili zahvalnicu Nedimoviću povodom potpisivanja protokola sa Kinom

Udruženje za unapređenje proizvodnje i izvoza žitarica i uljarica „Žita Srbije“ uputilo je ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavu Nedimoviću zahvalnicu povodom potpisivanja protokola sa Kinom, ističući da će postignuti dogovor značiti mnogo srpskim proizvođačima i izvoznicima.
-Udruženje Žita Srbije iskreno Vam se zahvaljuje na uloženom vremenu, naporu i postignutim rezultatima u otvaranju novih tržišta za poljoprivredne proizvode iz Srbije, navodi se u zahvalnici.
Rezultati potpisivanja Protokola sa Republikom Kinom veoma će značiti našim proizvođačima, ali i svima ostalima koji se nalaze u lancu, od proizvodnje do izvoza, a očekujemo ih već u narednom periodu, zaključuju u tom udruženju.
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potpisao je juče sa Generalnom upravom carine Kine dva protokola o fitosanitarnim uslovima za izvoz srpskog kukuruza i sušenog rezanca šećerne repe u Kinu.
Srbija je među deset najvećih izvoznika kukuruza u svetu a sada ima mogućnost da izvozi i na tržište Kine, koja je najveći svetski kupac ove robe