banner-image

U Nirnbergu je počeo najveći svetski sajam organske poljoprivrede Biofach

Najveći svetski sajam organske poljoprivrede „Biofach“ i organskih preparata za negu tela „Vivaness“ počeo je danas 17. februara u Nirnbergu. Sajam traje do 19. februara i održava se isključivo u digitalnom formatu.

Prisutno je 1443 izlagača, od toga na izložbi „Vivaness“ učestvuje njih 102.

Glavni trendovi ovogodišnjeg sajma organske hrane „Biofach“ su: proizvodi dobijeni od biljka, proizvodi sa minimalnom količinom šećera ili bez šećera, funkcionalna hrana, održivost i socijalna odgovornost. Na izložbi „Vivaness“ akcenat je na bezbednom održvanju lepote uz primenu cirkularnih modela proizvodnje.

Izlagači na ovogodišnjem digitalnom sajmu dolaze iz 82 države sveta. Najviše ih je iz Nemačke, čak 365, iz italije je njih 176, Franscuske, 70, Holandije 52, Španije 52, Belgije 48, Austrije 39…

Tokom sajma biće održano šest foruma na teme – održivosti, politike u ovoj oblasti, prodaje, nauke, a biće održan i  Vivaness kongres o kozmetičkim organskim preparatima.

U planu je i održavanje kongresa sa fokusom na EU strategiju  „od njive do trpeze“, koja predstavlja održivi model agrarne proizvodnje. Cilj je da ovaj po prirodu „prijateljski“ model proizvodnje do 2030. godine zauzme 25 odsto površina.

S.K.