banner-image

Dijamant podržao ponudu Fortenova Grupe o preuzimanju kompanije

Uprava zrenjaninskog Dijamanta u potpunosti podržava ponudu zagrebačke Fortenova Grupe za preuzimanje te kompanije, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi, prenosi Tanjug.
Uprava Dijamanta navodi da je ponuđena cena u skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava, kao i da je saglasna sa namerom ponuđača u pogledu budućeg poslovanja i strateškim planovima.
Dodaju da nije bilo pregovora između ponuđača i članova Uprave u vezi sa ponudom za preuzimanje akcija, niti zaključenih ugovora i sporazuma sa članovima Uprave koji bi se odnosili na naknade ili druge pogodnosti zbog prevremenog razrešenje u slučaju preuzimanja.
Takođe, izvršni direktori Fortenova Grupe Fabris Peruško i Sotiris Janopoulos, koji su istovremeno i predsednik odnosno član Nadzornog odbora Dijamanta, nisu učestvovali u donošenju Mišljenja o preuzimanju.
Fortenova grupa, koja zajednički deluje sa Agrokorom, ponudila je prošle nedelje da preuzme poslednjih 3,85% vlasništva Dijamanta koji nisu pod njihovom kontrolom.
Za svaku od 10,5 hiljada akcija nudi se 31,9 hiljada dinara, a ponuda za preuzimanje važi do 10. marta.