banner-image

DS: U toku je pljačka poljoprivrednika

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da vladajuća koalicija, predvodjena Srpskom naprednom strankom, sistematski radi na uništenju poljoprivrednika u Srbiji i kao dokaz za to navela smanjenje ovogodišnjih subvencija i neprestano poskupljenje goriva, prenosi Beta. 

„Kako bi se ovakav trend zaustavio, tražimo od Ministarstva poljoprivrede da hitno smanji cenu dizela i omogući poljoprivrednicima nesmetan početak prolećnog dela sezone, da se ne bismo suočili sa nekvalitetnim agrotehničkim merama i loše sprovedenom kampanjom prolećne setve“, naveo je predsednik Izvršnog odbora vojvodjanskog odbora DS Daniel Kovačić.

On je ukazao da cena dizela za poljoprivrednu proizvodnju u ovom trenutku iznosi oko 150 dinara po litru sa tendencijom rasta i predstavlja „nesavladivu prepreku za kvalitetnu i rentabilnu prolećnu setvu“.

„Poljoprivrednicima se putem akciza otima iz džepa višestruko veći iznos da bi im se kroz populističke mere borbe protiv kovida vratila milostinja i time pokazala ‘briga’ države o njihovoj proizvodnji“, dodao je on.

Izvor: Beta