banner-image

Štetočine brinu o svinjama

Kad nesposobnjakovići i pokvarenjaci vladaju državom onda ništa drugo ne možete ni očekivati nego da su im, kada god imaju neki problem, krivi oni koji su s vlasti otišli pre skoro deset godina.

Za dobru cenu kukuruza, soje i pšenice u godini korone zaslužni su Vučić i Nedimović a za pljačku stočara i bescenje tovljenika ovih dana krivi su pogodite ko?

Pa narvno žuti lopovi.

To su zaključili Nedimović i klaničari na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede.

„Da su pre nešto više od deset godina, oni koji su pregovarali uslove u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU(SSP) ispustili priliku da kvalitetno zaštite mesnu prerađivačku industriju, zbog čega se i danas u jednom delu te privredne aktivnosti plaća danak tome“ zvanično je saopšteno sa sastanka Nedimovića i klaničara.

Znači, žuti su krivi što nisu zabranili uvoz iz EU, a omogućili da mi bez carina izvozimo u Evropu. Pokvarenjaci nas vraćaju u stvari 30 godina unazad i za sve što ne valja kriv je uvoz, a sve što izvozimo to je uspeh Vučića i Nedimovića.

A u stvari ne zna se ko je veća štetočina koja brine o svinjarstvu, da li oni da li vajni i po poštenju čuveni klaničari…

Kako je moguće da nekom padne na pamet da je moguć bescarinski izvoz, a da nema bescarisnkog uvoza. Da li je moguće da i danas slušamo iste lagarije iz devedesetih godina.

Ponovo su počeli da lažu ljude kako je kriv uvoz a nisu krivi oni koji ništa ne uradiše da povećaju proizvodnju, smanje cene repromaterijala i na kraju krajeva obezbede veće subvencije. Da li je moguće da su svi zaboravili da smo mi bili u situciji da je bio potpuno zabranjen uvoz. Sloba nam je sredio sankcije i uvoza nije bilo. Pa kako je prošla srpska poljoprivreda? Katastrofalno. Je li ikom bilo bolje? Kada su SPS i radikali otišli s vlasti 2000. godine uvoz hrane je bio veći od izvoza. Verovali ili ne.

Nedimović, Vučić i ekipa su na dobrom putu da nas vrate u devedesete, a stočarstvo je već na ivici potpunog kraha uprkos silnom izvozu goveda i svinja i papaka u Kinu, Rusiju, Tursku….

Lažu devet godina i lagaće dok sve ne upropaste.

Milovan Lukić