banner-image

Krava u Crnoj Gori prodata za 0,03 bitkoina

U Crnoj Gori je prodata prva krava koja je plaćena bitkoinima, objavio je crnogorski portal Seljak.me. Krava nazvana Bitkoinka prodata je za oko 0,03 bitkoina što, kako se navodi, iznosi oko 1.350 evra.

Prema rečima Anđele Bojić, sada već vlasnice Bitkoinke razlozi za ovakv potez leže u spoju poljoprivrede i modernih tehnologija.

,,U dogovoru sa kolegom Markom krava je plaćena bitkoinima, kad sam mu rekla da moji roditelju imaju u planu da kupe kravu predložio je da napravimo nešto inovativno i da to bude prva krava plaćena kriptovalutom u Crnoj Gori a možda i šire. Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu što kroz porodičnu proizvodnju, što kroz sadašnji posao, smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije, a samo modernizovanje poljoprivrede povećava šanse da se mlađe osobe ohrabre nasim iskustvom a nadam se da će se poljoprivrednici ugledati i početi da koriste neke savremene metode u poljoprivredi u ovom slučaju koristiti ovakav način plaćanja”.

Prema rečima osnivača sajta seljak.me Marka Maraša cilj ove transakcije je bio je da se ukaže na spoj inovacije i poljoprivrede. Kriptovalute, od kojih je najpoznatija bitkoin su  postale svakodnevnica. Nedavno je čak odrađen i prvi fudbalski transfer koji je realizovan kroz kriptovalute pa je naša misao bila kad mogu transferi kao i mnoge druge aktivnosti da se plaćaju kriptovalutama zašto da ne može i krava, rekao je on.