banner-image

Posle aviona vođa navijača tera traktor

Daju po sto evra, a onda uzmu 50 po svakom hektaru – to vam je naprednjačka politika u poljoprivredi.

Totalno raštimovani okestar srpski agrar vodi u opšti haos u kome se ne zna ni početak ni kraj, a bahatost, bezobrazluk i neznanje sakrivaju iz parola i demagogije.

Izgleda da je, posle vožnje aviona s respiratorima Aleksandar Vučić seo na traktor da spasi srpsku poljoprivredu.

Umesto da ukinu PDV na gorivo i tako pojeftine proizvodnju što rade skoro sve zemlje u Evropi na razne načine, oni ukinu nabavku traktora preko IPARD fonda, a onda da bi zabašurili očigledni bezobrazluk i javašluk pojavi se na televiziji vođa navijača Aleksandar Vučić i izjavi da će država ove godine ulagati u kupovinu traktora.

Kad ćete da ulažete što ukinuste IPARD, a i to što radite što ne obezbedite jeftiniji dizel seljacima. Od trakora će koristi imati samo mali broj seljaka, a od jeftinijeg dizela svi.

Na kraju krajeva, priča o obnovi mehanizacije je takav bezobrazluk Vučićeve kamarile a i onih pre njega da je to neverovatno. Da imaju imalo obraza to ne bi ni spominjali, ali pet miliona ljudi koji nemaju pojma o poljoprivredi kada čuju kako Vučić ulaže u obnovu mehanizacije pomisli da je za devet godina njegove vlasti svaki drugi seljak u Srbiji dobio traktor. I običan i leteći iz Kine. Obmana, obmana i obmana.

Kad slušate Vučića sve je gladac a iznutra jadac.

Priča ima tužan razvoj.

Za dvadeset godina silnih priča o obnovi mehanizacije poljoprivrednicima obnovljeno je pet posto. Dobro zapamtite pet posto. E to vam je gospodo na ivici statističke greške. To je kalo, rastur. To je ništa. Da ništa nisu obnavljali više bi se obnovilo samo od sebe.

Ne bi me čudilo da Vučić i Milomir Marić izjave da žuti lopovi za 11 godina vlasti nisu kupili ni jedan jedini traktor i da je sve obnovio lično vođa navijača od svojih para. Čak i da je tako da je sve kupio Vučić pet posto je malo.

Na kraju krajeva, koliko to seljaka danas u Srbiji planira da kupi nov traktor, kombajn… Od njih deset verovatno samo jedan.

Pa gde je onda jeftiniji dizel. On treba za svaki traktor. I za ove nove Vučićeve i za one stare 30 godina.

Ne. Vođa navijača ostaje vođa navijača i kad je predsednik. Kad ode u Partizan prvo poseti navijače pa tek onda priča s Duškom Vujoševićem. Pa logično, on i navijači se bolje razumeju u košarku od nekog tamo Duška. Tako je i u poljoprivredi – prvo radi ono što treba da uradi na kraju, a prvo se posavetuje s huliganima i neznalicama pa tek onda s onima koji nešto znaju.

Pardon.

U stvari niko ništa ne zna sem njega i njegovih botova.

Milovan Lukić