banner-image

Sremska Mitrovica najavila konkurse, poljoprivredi više od sedam miliona dinara

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i ove godine raspisaće konkurse za dodelu sredstava za finansiranje u više oblasti poljoprivrede. Za planirane mere biće izdvojeno oko 7 miliona i 300 hiljada dinara, prenosi Sirmiuminfo.

Među najopopularnijim konkursima prošle godine bio je kokurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, te  Agencija za ruralni razvoj planira da ga objavi i u 2021. godini.

Dušica Pavlović, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica rekla je da pored tog, planiraju i ove godine da raspišu raznovrsne konkurse za finansiranje i pomoć u oblasti poljoprivrede.

– Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica za 2021. godinu planira četiri mere u oblasti ruralnog razvoja. Te mere su marketing za proizvođače rakije i vina, marketing u oblasti seoskog turizma, udruženja građana i mera koju ćemo ponoviti iz prethodne godine jeste u oblasti podsticaja za osiguranje, ta mera je imala jako veliki odziv, pa iz tog razloga je ponavljamo i ove godine. Naravno, sve ove mere ćemo primeniti ukoliko situacija sa virusom korona bude dozvolila njihovu realizaciju, ekla je Dušica Pavlović.

Istakla je da vlada veliko interesovanje ne samo za lokalne konkurse nego i za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Za planirane mere biće izdvojeno oko 7 miliona i 300 hiljada dinara, sa tim se počinje u aprilu, maju, a zainteresovani će, akako je rekla, biti blagovremeno obavešteni, biće sve transparentno i objavljeno na sajtu Agencije i u sredstvima javnog informisanja.

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica besplatno pruža stručno-savetodavne i konsultantske usluge u domenu lokalnog ruralnog razvoja. Oblasti kojima se ona bavi su poljoprivreda, ruralna infrastruktura, seoski turizam, socijalna politika, zaštita životne sredine i druge.