banner-image

Gradonačelnik Pančeva: Zbog požara u Staklari nije bilo opasnosti za zdravlje

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović izjavio da zbog požara u magacinu stare Staklare nije bilo opasnosti zdravlja i bezbednosti gradjana, ali da bi danas trebalo da budu saopštene konačne procene.

On je za TV Prva rekao da je požar ugašen za dva sata u potpunosti i da je gradski Štab za vanredne situacije angažovao Zavod za javno zdravlje i mobilnu jedinicu za merenje aerozagadjenja koji treba da utvrde posledice požara.

„Danas čekamo zvanične rezultate merenja kvaliteta vazduha, a prema preliminarnim procenama rečeno je da nije bilo drastično povećane emisije praškastih materija u vazduhu“, rekao je Stevanović i dodao da će istraga utvrditi kako je došlo do požara.

Požar u kompleksu Staklare izbio je juče oko 17.15 i potpuno je ugašen, a kako je Stevanović naveo sadašnji vlasnik firma Promist u magacinu u nekadašnjoj stolarskoj radionici koji se zapalio nije držala veštačko djubrivo, već samo nekoliko mašina.

Kompleks stare staklare ima 23 hektara, a deo se koristi kao magacin za skladištenje veštačkog djubriva i požar nije bio u blizini tog prostora, rekao je Stevanović.

Izvor: Beta