banner-image

Kikinda ulaže u protivgradnu odbranu, spremni i strelci i rakete

Za protivgradnu zaštitu u budžetu grada Kikinde u 2021. godini planirano je četiri miliona dinara, istakao je Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu prilikom posete protivgradnoj stanici na putu Kikinda-Bašaid.

– Od pomenute sume 2,5 miliona dinara namenjeno je za nadoknade protivgradnim strelcima, 1,5 miliona dinara je za kupovinu raketa. Naš grad jedan je od retkih koji opredeljuju sredstva za ove namene. Važno je da spremno dočekamo sezonu zaštite od grada kada su vremenske nepogode česte i mogu da unište useve, navodi se na portalu Grada Kikinde.

Protivgradna strelkinja na ovoj lokaciji je Jasmina Subin.

– Da nije pomoći lokalne samouprave mislim da ne bi imali dovoljno protivgradnih strelaca. Svega 4.000 dinara dobijamo mesečno od Radarskog centra, ali zato je tu gradska uprava koja nam pomaže u skladu sa svojim mogućnostima – rekla je Jasmina Subin.

U gradu i selima ima ukupno 14 radarskih stanica sa 28 protivgradnih strelaca. Od Republičkog hidrometeorološkog saveza strelci dobijaju nadoknadu u iznosu od 4.000 dinara, a grad ih sufinansira sa još 8.000 dinara. Za našu teritoriju nadležna su dva radarska centra Bajša i Samoš. Od prošle godine ostale su 123 rakete i u skladu sa potrebama biće kupljeno još.