banner-image

Osnovana Grupacija privrednika u pčelarstvu

Iako je SPOS daleke 2008. godine formirao više grupacija u okviru SPOS-a (proizvođača pčelarske opreme, satnih osnova, hrane, lekova, pribora, alata i repromaterijala za pčelarstvo), one nisu zaživele jer tadašnji vlasnici tih firmi nisu bili dovoljno zainteresovani.
Situacija se, kako navode iz SPPOS promenila, pa je u pregovorima ove organizacije i proizvođača pčelarske opreme, satnih osnova, hrane, lekova, pribora, alata i repromaterijala za pčelarstvo dogovoren dalji način organizovanja.
Sve odvojene grupacije formirane 2008. godine sada su objedinjene u jednu koja će se zvati Grupacija privrednika u pčelarstvu (odnosno proizvođača pčelarske opreme, satnih osnova, hrane, lekova, pribora, alata i repromaterijala za pčelarstvo).
Njeni članovi biće vlasnici svih registrovanih firmi koje se bave navedenim poslovima, kao fizička lica, pošto se firme ne mogu učlanjivati u SPOS. Članovi Grupacije će imati sva prava kao i svaki pčelar član SPOS-a, a stručne službe Saveza im stoje na raspolaganju za sve operativne i druge potrebe, a sale u sedištu SPOS-a u Beogradu i Pogonu „Naš med“ u Rači im stoje na raspolaganju za održavanje sastanaka, bez naknade.
Grupacija i SPOS će se zalagati za unapređenje i valorizaciju kvaliteta opreme na tržištu, kao i legalizaciju kompletne privrede u pčelarstvu.
Svi koji žele da se učlane u Grupaciju i uključe se u njen rad, najpre treba da se učlane u SPOS preko lokalnog udruženja pčelara, a zatim da se obrate predsednici Grupacije Suzani Kordić na telefon 065/800-58-55 da ih upiše u registar članova Grupacije. Članstvo u Grupaciji ne zahteva nikakva dodatna plaćanja osim redovne članarine SPOS-u.